Ke každé objednávce nad 500 Kč při osobním odběru dárek - sazenička Šťovíku krvavého. Do poznámky uveďte "Chci sazeničku".
 

Urychlovač kompostu (zip sáček 500 g)

 
Dostupnost Skladem
346 Kč
286 Kč bez DPH
   
Kód produktu E721K
Kategorie Zahrada a dům
 

Vyvážená směs bakteriálních kultur smíchaných s enzymy a živinami pro urychlení zrání zahradního kompostu se zachováním veškerých jeho živin a hnojních hodnot. Urychluje tvorbu kompostu na několik týdnů.

Rozkladný proces v kompostu nastartují tzv. mezofilní bakterie, kterým vyhovují teploty 20-45°C, rozkladem jednoduchého organického materiálu. Jakmile teplota přesáhne 45°C, aktivuje se skupina termofilních bakterií, které pokračují v započatém rozkladu složitějších materiálů, jako jsou větvičky či sláma. Tento proces probíhá při teplotách okolo 50-60°C, kdy dochází k nejvyššímu stupni rozkladu a následné stabilizaci organické hmoty. Jakmile je organická hmota bakteriemi spotřebována, teplota se sníží. Výsledkem bude stabilní kompost, který je připraven k použití. Dávkování: Ke zkompostování 3-5 m3 použijte 10 odměrek k nastartování procesu, následně pět odměrek jedenkrát měsíčně. Kompost udržujte vlhký. Návod k použití: Potřebné množství suché směsi bakterií nasypte do vlažné vody v poměru pět odměrek na 10 litrů vody, promíchejte a nechte 45min. aktivovat. Aktivovaný urychlovač kompostu rovnoměrně vlijte do připraveného kompostu. Kompost provzdušňujte a udržujte vlhký - při zmáčknutí kompostu v dlani mělo by vytéct pár kapek vody a po otevření dlaně nesmí být materiál sypký. Skladujte na suchém místě při teplotě 5-25 °C. Bezpečnostní pokyny: Zabraňte vniknutí do očí Opláchněte si ruce, pokud při aplikaci přijdou do kontaktu s výrobkem Používejte jen podle uvedeného návodu Skladujte na suchém a chladném místě Přípravek je netoxický a zcela neškodný pro životní prostředí.

Hmotnost 0.5 kg
Vyrobeno v ČR

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.