BIO je naše cesta

Neohodnoceno
 

Proč se rozhodli pro cestu BIO? Jak žijí? A jsou šťastní v tom, co dělají? V životě? Splnil se jim jejich sen nebo by to chtěli jinak? Všechny tyto otázky spolu souvisí a skoro na všechny tady dostanete odpověď...

Dostupnost Skladem
398 Kč
362 Kč bez DPH
   
Kód produktu E99350
Kategorie Knihy, časopisy, osvětové materiály
 

Proč se rozhodli pro cestu BIO? Jak žijí? A jsou šťastní v tom, co dělají? V životě? Splnil se jim jejich sen nebo by to chtěli jinak? Všechny tyto otázky spolu souvisí a skoro na všechny tady dostanete odpověď. Od lidí z 15 biofarem, kteří si na mě udělali čas, na chvíli odskočili od své práce a mnohdy si nestihli opláchnout ani ruce a tak jsem voněla zvířaty, hlínou, slámou a ta mi pak čouhala i z bot a mně to vůbec nevadilo. Při natáčení jsem občas do něčeho šlápla, hladila jsem kočky, psy, krávy, koně, ovce, obdivovala zeleninu, obilí nebo nasávala vůni levandule a čokolády. A tak se při čtení jednotlivých rozhovorů a reportáží můžete těšit na skutečné lidské a někdy i zvířecí povídání od zemědělců a výrobců, kteří se rozhodli pracovat v bio režimu a už to nějaký pátek i dělají.  Většinou v krajině, která je ještě stále krásná, v místech, kam vedou klikaté a kamenité cesty, v půdě do níž se pomalu vrací život broučků, žížal, motýlů nebo ježků.

Recenze na knihu na Kultura21Knihcentrum

Autoři

  • Marie Šuláková (*1974) je původní profesí novinářka, publicistka na volné noze, autorka několika knížek, které se věnují regionálním výrobkům v Olomouckém kraji, regionální historii či vlastivědě pro děti. Žije v Olomouci a je matkou pěti synů.
  • Nikol Klapková (*1990) je fotografka na volné noze a člen projektu Slušná firma. Zaměřuje se na dokumentování životních etap lidí. Blízká témata jejímu srdci i hledáčku objektivu jsou poctivé a smysluplné produkty či služby, minimalismus, uvědomělá spotřeba či ohleduplnost k přírodě. S manželem bydlí v Praze a fotí v ČR i v zahraničí.
Hmotnost 0.7 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.