Popis
Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení
Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů.
Autorka: Jana Vlková
Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně rozdělen do čtyř ročních období kytkožrouta, procházkou nejen růžovým sadem.
Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.
Zajímavost: Informace v knize jsou doplněny vysvětlujícím ilustracemi rostrli, na nichž je barevně zvýrazněna právě ta část rostliny, která se doporučuje ke konzumaci. Zbylá část rostliny je nakreslena tužkou. Tak si můžete udělat dobrou představu o celkovém vzhledu byliny nebo dřeviny i o části, jejíž význam je z kulinárního hlediska klíčový.
ISBN: 978-80-87049-76-1
Vazba: pevná
Formát: 225 x 225 mm
Fotografie: ke každému receptu
Počet stran: 288 stran
Hmotnost | 1.14 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.