Vyberte si při osobním odběru dárek: za každých 500,-Kč nákupu sazenička z naší zahrádky.
Výhodné balení
  • 1 z 2
 

Vermikulit ZAHRADA 80l

Neohodnoceno
 

Přírodního původu, pro své unikátní vlastnosti se používá na vylepšení půdy a substrátu . 

Dostupnost Skladem
732 Kč
605 Kč bez DPH
   
Kód produktu E99130
Kategorie Pěstujeme
 

Vermikulit
- Provzdušňuje, kořeny rostlin se tak kyprou půdou snadněji rozrůstají
- Zadržuje vlhkost a živiny potřebné pro růst rostlin - oboje uvolňuje postupně, substrát nevysychá tak rychle
- Stabilní, v substrátu vydrží dlouho
- Bez zápachu, netoxický a sterilní
- Nízká hmotnost významně zeminu odlehčuje, což oceníte při pěstování na balkonech a terasách, kde hmotnost truhlíků má vliv na statiku.   
- Snadno se s ním manipuluje, dobře se přimíchává

Vermikulit je přírodního původu. 
- Expandovaná slída zahřátím na vysokou teplotu tvoří granulky podobně jako kukuřice při výrobě popkornu.
- Granulky obsahují mnoho miniaturních chodbiček a dutinek, "červích děr", odtud název - latinsky vermiculus červík (vermis "červ" + -culus, přípona pro zdrobnělinu), které pojmou hodně vody

V anglosaských zemích je užití vermikulitu rozšířené, u nás si získává oblibu v posledních letech i díky metodě Čtverečková zahrádka (Square Foot Gardening).

Použití
- Při zakládání záhonu se jedná o jednorázovou investici do substrátu, z půdy vermikulit nemizí
- Do vyvýšených záhonů i běžných záhonů ¼ objemu
- Do truhlíků a květináčů, kde si rostlinky nemohou "sáhnout" do země pro vláhu a ve srovnání se záhony substrát na sluníčku rychleji vysychá, ⅓ objemu
- Při pěstování metodou Čtverečková zahrádka se použivá ⅓ objemu 

Příklady dalšího užití: teraristika - chovný substrát a inkubace vajec

Specifikace: hrubozrnný (2 - 8 mm)

Balení: papírový pytel 80 litrů

Jaký je rozdíl mezi vermikulitem a perlitem?

Hmotnost 10.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.